Explorers

Meisjes en jongens van 14 t/m 18 jaar
op zaterdagavond van 19:00 tot 21:30 uur

Deze speltak, ook wel de "HZ" of rowans/explorers genoemd, bestaat uit een groep jongens en meisjes van 14/15 tot 17/18 jaar. 

Het programma is erg gevarieerd en wordt door de groep zelfgemaakt. Enkele onderdelen van ons programma zijn bijvoorbeeld een talentenjacht, primitief koken, bosspelen, een video-productie en nog veel meer. Verder houden we ervan om ook eens gezellig een avond nietsdoend op de Burcht te zitten. Eigenlijk is het nooit hetzelfde. 

Ook worden er verschillende weekendkampen gehouden. Een van de hoogtepunten van het jaar is de "mid-winter-nacht-hike". De eerste avond lopen we dan een tocht, waarna we de dag daarop lekker uitslapen en wat aanrommelen. 's Avonds hebben we dan een chique diner, waarin ook iedereen op zijn kerst-best verschijnt. In de zomer gaan we dan ook nog eens op zomerkamp. Het is de bedoeling om dan in 7 dagen een route te lopen met volle bepakking. Natuurlijk worden er onderweg ook leuke dingen gedaan, zoals een dagje naar een pretpark. 

Explorers zijn oud en wijs genoeg. Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding kan nog wel handig zijn. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goeie begeleider staat niet aan de kant uit z'n neus te eten, maar doet actief mee.

Al met al, een gezellige groep, waarin eigenlijk alles kan. Heb je zin om eens te kijken? Kom dan eens langs op de zaterdagavond, van 19:00 uur tot 21:00 uur, of bel met iemand van de begeleiding.