Zomerkamp 2017

Dit jaar gingen we met de hele groep op zomerkamp naar Mechelen, Zuid-Limburg. Dit omdat Scouting de Burcht dit jaar 20 jaar bestaat!

We zijn op vrijdag met de leiding en de HZ (explorers) vertrokken richting het kampterrein de Vinkenhof. Dit is een prachtige locatie waar we een grote omgebouwde schuur hadden en buiten genoeg plek om tenten op te zetten. Want alleen de esta's slapen in een gebouw, de scouts en HZ konden heerlijk in tenten liggen.

Op zaterdag kwamen de esta's en scouts aan. Door een super handig carpool systeem hoefden niet alle ouders zo ver te reizen. Dit allemaal geregeld door ons contactpersoon van de Ouderraad, bedankt! Nadat alle kids hun spullen hadden uitgepakt en zich hadden gesetteld, kon het echte kamp beginnen.

Weten wat er allemaal gebeurt is? Bezoek even onze Facebookpagina (klik!) voor alle foto's! Like ons en blijf op de hoogte van al onze activiteiten!

Groepsfoto 2017

Stel je hebt onze Facebookpagina bekeken, je ziet al die gezelligheid en plezier en dan weet je het! Je wilt dit wel eens van dichtbij meemaken. Dat kan! Onze opkomsten beginnen vanaf 9 september weer en zijn elke zaterdag.

PS: we zijn hard opzoek naar enthousiaste nieuwe leiding! Houdt jij van een uitdaging, organiseren en werken met kinderen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en kom met ons kennismaken. Wij zijn een leidingteam met variërende leeftijden van 16 t/m 30 jaar en vinden het leuk om nieuwe mensen te mogen verwelkomen!

Regionale Scouting Wedstrijden 2017

Afgelopen weekend (12/13/14 mei) zijn de jaarlijkse Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) geweest op Scoutinglabelterrein Buitenzorg te Baarn. Hier strijden groepen uit het Gooi om de beste paroba (patrouille) van de regio te worden. Een weekend gevuld met scoutingtechnieken (tent opzetten, keuken pionieren, kaart lopen, routetechnieken) en leuke activiteiten (handelspel, dagtocht met grote posten, etc.) waar punten mee gescoord kunnen worden.

Van de 21 paroba's die meededen dit jaar, waren er twee paroba's van onze eigen club. De caravanslepers en de BBQ's (themanamen door het thema "op de camping") hebben hard gestreden, maar gelukkig ook veel plezier gehad. Zondag om 15;30 was de sluiting met de uitslag van de scores. De eerste 11 paroba's werden genoemd en wij zaten er nog niet bij. Toen was de top 10 nog over: de spanning steeg. Langzaam aan werden namen van paroba's opgenoemd toen eindelijk op plaats 7 de BBQ's werden genoemd! Fantastisch gedaan heren! Toen was er nog 1 paroba over, de caravanslepers.. Plaats 6 werd het niet.. En daar op plaats 5 kwam deze naam voorbij! Geweldig!

We zijn super trots op alle kids die tijdens de RSW goed hun best gedaan hebben. Plaats 5 en 7, dat is echt een hele mooie prestatie! We hopen dat jullie veel plezier hebben gehad en lekker zullen uitrusten na een druk weekend.

Rommelmarkt en Kinderspektakel

Zaterdag 6 mei van 09:00 uur tot 14:00 uur

Elk jaar organiseren wij een rommelmarkt en kinderspektakel om geld in te zamelen voor onze vereniging. Er zijn verschillende spullen aanwezig die wij verkopen vanuit ons eigen clubhuis. Van speelgoed tot serviesgoed, van elektronica tot boeken! Ook is er voor de kids een heus kinderspektakel geheel in scouting stijl! Kom een broodje bakken bij het kampvuur en nog vele andere activiteiten waar je aan mee kan doen voor maar € 2,50!

Bij onze koffiestand kan er wat lekkers gehaald worden en in onze keuken worden heerlijke pannekoeken gemaakt! Kom het allemaal beleven, kom kijken in onze scoutingomgeving!

Zie ook onze facebookpagina: Klik voor onze Facebookpagina!

Meld je gelijk even aan bij het evenement! Klik voor het Facebook evenement!