Eind van een tijdperk

We hebben een verdrietige mededeling.
Vanmiddag hebben we tijdens de jubileumborrel bekend gemaakt dat er vanaf 1 januari 2018 geen opkomsten meer zullen plaatsvinden bij Scouting de Burcht. Dit is absoluut geen gemakkelijke beslissing geweest, maar het is helaas onvermijdelijk. Vanwege het gebrek aan leiding kunnen we niet langer garanderen dat er elke week voldoende mensen aanwezig zijn om de opkomsten te draaien.

Het is geen probleem dat uit de lucht komt vallen. Een aantal jaar geleden zijn de kabouters en welpen samengevoegd tot de esta’s en hetzelfde geldt voor de padvindsters en de scouts. Aan het begin van het seizoen hebben we al afscheid moeten nemen van onze bever speltak. We doen als vereniging al jarenlang ons best om nieuwe leiding te werven, maar zonder succes. De Burcht staat daarin niet alleen, het is een probleem dat veel verenigingen hebben die volledig draaide worden gehouden door vrijwilligers.

Op zaterdag 16 december zal de laatste opkomst plaatsvinden, met daaropvolgend een feestelijke afsluiting. In de tussentijd zullen er gewoon opkomsten gedraaid blijven worden, zowel voor de esta’s, scouts en rowans. We zullen waar mogelijk assisteren bij de eventuele zoektocht naar de geschikte scoutinggroep voor onze leden.

De Burcht is altijd een plek geweest voor gezelligheid, een plek waar kinderen en jongeren kwamen voor een leuke zaterdagmiddag of –avond. We betreuren het ten zeerste dat we dit niet meer kunnen bieden.

Mochten er vragen zijn over de beslissing om te stoppen, de aankomende maanden of de periode daarna, dan kunt u contact op nemen met het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Het verhuur van ons gebouw gaat voor nu nog wel door tot september 2018.